Maderoterapija i masaža valjcima kao nov način uklanjanja celulita

Kako se izvodi maderoterapija i na koji način vam masaža valjcima može pomoći da smanjite celulit? Dobro pročitajte ovaj tekst. Otkrit ćemo vam sve o tome.

 

Što je maderoterapija ?

Maderoterapija je vrsta masaže drvenim valjcima i sve je popularnija metoda kojom se uspješno uklanja celulit i sprječava njegova pojava.

Ono što je karakteristično za maderoterapiju je specifičan set opreme, odnosno drvenih valjaka u raznim oblicima, koji se koristi prilikom tretmana. To su svojevrsni masažeri za celulit.  Zbog toga se često naziva “masaža valjcima”.

 

U čemu je tajna i zašto je ova metoda bolja od dosadašnjih ?

Bit ove metode je korištenje isključivo prirodnih materijala u borbi protiv celulita, a cijela tajna učinkovitosti je u posebno oblikovanim valjcima koji omogućuju intenzivni pritisak na celulit i uklanjanje masnih naslaga zajedno s ostalim toksinima i viškom vode.

Masažom valjcima potiče se stimulacija limfnog sustava. Limfni sustav zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Loše životne navike, loša prehrana i nedovoljno kretanje uzroci su nedovoljne cirkulacije limfe što uzrokuje nakupljanje vode, toksina i masnoće u tkivu. Zbog toga tkivo poprima izgled "narančine kore" odnosno nastaje celulit. Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima; stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom uslijed čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože. Kao to smo već naveli, limfa potiče izbacivanje toksina iz tijela i zbog toga je stimulacija limfnog sustava važan korak u riješavanju celulita, a anticelulit masaža valjcima ima upravo taj učinak  – stimulaciju protoka limfe.

 

Čemu sve to služi ?

Ovim postupkom uklanja se celulit i zateže koža. Iako se klijenti većinom odlučuju za ovaj tretman kako bi se riješili celulita, tehnika je korisna i kod bolova u leđima i općenito za detoksikaciju organizma.

 

I na kraju, da bi sve bilo još učinkovitije, prilikom masaže ovim drvenim valjcima upotrijebite

Aromabella anticelulitno ulje koje će dodatno potaknuti cirkulaciju i djelovanje na masne naslage.

 
Vezani proizvodi: