Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA

Vitamin C i hijaluron - najbolji prijatelji vaše kože

Objavljeno: 19.09.2019.
 

O C vitaminu već sve znamo, zar ne? Moćan antioksidans, neophodan za normalno funkcioniranje cjelokupnog organizma kojeg svakodnevno unosimo konzumacijom voća, povrća ili dodataka prehrani. Pa zašto je onda toliko sveprisutan u kozmetičkoj industriji?

Stručnjaci tvrde da premalo vitamina C koji se distribuira našim organizmom zapravo dopire do kože. Zato je važno nanositi ga topikalno, u odgovarajućim proizvodima za njegu kože. Američko udruženjenje dermatologa preporučuje upravo C vitamin kao broj jedan sastojak u anti age tretmanima. A kada bi birali duo sastojaka s najmoćnijim učinkom na našu kožu, C vitamin u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom s pravom bi zaslužio zlatnu medalju. Teško da ćete naći samo dva sastojka s toliko brojnim pozitivnim učincima na kožu. C vitamin potiče stvaranje kolagena, važnog proteina u strukturi kože, učvršćuje kožu, čini je blistavijom, posvjetljuje tamne mrlje uzrokovane hiperpigmentacijom kao i ožiljke od akni te poništava djelovanje slobodnih radikala. Jedan je dermatolog slikovito opisao učinak C vitamina usporedivši slobodne radikale s naoštrenim kopljima koja probijaju kolagensko vlakno i oštećuju ga pri čemu C vitamin dolazi kao neutralizator koji odsijeca te naoštrene strelice i čini ih bezopasnima. Hijaluronska kiselina također je jedan od ključnih sastojaka anti age kozmetike. Tvar je to koja na sebe veže velike količine vode, čak 6 litara po gramu, čineći kožu elastičnom, gipkom i punijom.  

c vitamin i hijaluronska kiselina 

Kako u mnoštvu preparata odabrati onaj najkvaliteniji?

Premda je ponuda kozmetičkih proizvoda temeljenih na vitaminu C i hijaluronskoj  kiselini danas veća nego ikada nipošto nije riječ o prolaznom trendu kozmetičke industrije. Radi se o svevremenskim klasicima čiji su pozitivni učinci znani dugi niz godina. No kako odabrati preparat koji će nabolje odgovarati potrebama vaše kože? Upravo u tome krije se poanta; najvažnija stvar tako baziranih kozmetičkih proizvoda je u njihovoj formulaciji. Vitamin C ili aksorbinska kiselina vrlo je nestabilan te se u kozmetičkim proizvodima brzo raspada što može rezultirati štetnim djelovanjem na kožu. Srećom, stručnjaci su s vremenom razvili više derivata C vitamina od kojih je najpoznatiji i za kožu najpovoljniji aksorbil fosfat.  Radi se o stabilnom i na oksidaciju otpornom obliku blagotvornog učinka na kožu koji je sam po sebi neaktivan no koji se aktivira ulaskom u kožu. Naravno, kvalitetan preparat trebao bi sadržavati i druge vrijedne sastojke. Hijaluronska kiselina  tu se pokazala kao odličan saveznik vitamina c, zadužena za stalno hidratiziranje i održavanje kože vlažnom.

Tri moćna sastojka u jednoj bočici!

Dora Hijaluronski serum s vitaminom C uz već naveden oblik vitamina C i hijalurona sadrži i kolagen, jedan od najvažnijh proteina u organizmu koji koži vraća elastičnost, čvrstoću  i tonus. Serum je također obogaćen i tvarima koje dodatno vlaže, hrane i štite kožu: urea, elastin i pantenol.  Dora serum ne sadrži phenoxyetanol ni alkohol denat. Proizvod nije testiran na žovotinjama.

https://herba-laboratorij.hr/biljni-proizvodi/vise/dora-hijaluronski-serum-boostermoisturizer-20-ml