Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA

Maderoterapija - saveznik u borbi protiv celulita

Objavljeno: 18.01.2020.
 

Celulit! Taj mrski neprijatelj svake žene, bila ona vrhunska sportašica ili manekenka. Celulit se, ako niste znali, definira kao " bolest kronično degenerativnog tipa koja ima tendenciju pogoršanju i sklonost vraćanju." Da, na žalost, vraćanju!  Borba s celulitom je zato dugotrajna i mukotrpna. I bez obzira što vam brojni tretmani koji se danas na tržištu nude obećavali, znanost i medicina još su uvijek u nedoumici po pitanju konačne pobjede nad celulitom. Većina tih tretmana i zahvata, što invazivnih, što ne-invazivnih, ne nude trajne rezultate jer mogu samo  ukloniti masne stanice, a problem celulita leži u oštećenju vezivnog tkiva koje podupire masne stanice. Ženski spolni hormon estrogen, genetika,  loša prehrane, loša cirkulacija, starenje....sve su to važni faktori u stvaranju celulita.

Što nam je, dakle, činiti?

Gladovnje i dijeta.

Upravo suprotno! Celulit se sastoji od specifičnih masnih stanica koje imaju ulogu nakupljanja energije u slučaju gladovanja što u konačnici pogoršava stanje celulita.

Liposukcija uklanja celulit?

U svjetlu sve brojnijih negativnih posljedica, na liposukciju nemojte ni pomišljati. Metoda je to koja uz određene zdravstvene rizike i mogućnosti komplikacija često rezultira pogoršanjem celulita.

Anticelulitne kreme.

Odmah trebate znati, nema čudotvorne kreme! Preparati koji se nanose topikalno (na kožu) sve što mogu učiniti je zategnuti i učvrstiti kožu, čineći celulit manje vidljivim.

A što s laserima?

Danas postoje i nove minimalno invazivne metode uklanjana celulita laserom. No uz astronomske cijene (i do 5000 $), takvi zahvati nude samo polu-trajno rješenje, rezultati vidljivi otprilike tri godine.

Ima li svjetla na kraju tunela?

Sve ovo do sada zvuči prilično obeshrabrujuće, zar ne? No nije sve tako crno, postoji i druga strana priče, ona optimistična i obećavajuća, a nalazimo je u povratku potpuno prirodnim tretmanima. Jedna od tih metoda je i maderoterapija. Riječ je o dubinskoj masaži drvenim valjcima (madero = drvo na španjolskom) koja zadnjih godina postaje sve popularnija zbog pozitivnih učinaka na otpuštanje stresa, opuštanje mišića, ali i na suzbijanje celulita. Metodu baziranu na drevnoj istočnjačkoj tehnici masaže razvili su 90-tih godina stručnjaci u Kolumbiji. Ultimativna je to alternativa konvencionalnim anti-celulitnim masažama. Osim podizanja tonusa kože maderoterapija ubrzava rad limfnog sustava i cirkulacije, izbacuje toksine i višak vode, zateže kožu i pomaže u otklanjanu celulita. Kako bi masaža bila što ugodnija, a rezultati što djelotvorniji na tijelo se najprije nanosi ulje za masažu odabrano prema tipu kože ili posebnoj potrebi kože. Najbolji odabir bila bi kombinacija hranjivih i lagano upijajućih ulja (bademovo, suncokretovo) i eteričnih ulja koja potiču cirkulaciju (ružmarin, lavanda, borovica, timijan, kamfor...)

"Valjcima se ponavljaju serije pokreta stalanim pritiskom na duboki celulit i masne stanice. Primjenjujući taj tretman na mišiće, masne naslage i celulit, stimulira se limfni sustav čime oslobađamo organizam od nagomilanih toksina. Oslobađanje od toksina potiče metabolizam na brže trošenje masti, ubrzava cirkulaciju i tako pokreće celulit , toksine i višak vode k mjestu izbacivanja, tj. urinarnom i probavnom traktu“, kaže maderoterapeut i fizioterapeut Ivan Mitrović iz Maderoterapija Centra. 

Profesionalna maderoterapija: 

Kućna maderoterapija

Za najbolje rezultate, naravno, trebalo bi se obratiti stručnim i educiranim osobama u kozmetičkim salonima, ali dobra je stvar što maderoterapiju možete vrlo učinkovitu provoditi i u kućnoj radinosti. Sve što vam je potrebno je set za kućnu maderoterapiju koji se sastoji od drvenog valjka i anti-celulitnog ulja. Tretman provodite tako da nakon što nanesete anticelulitno ulje valjkom ponavljate seriju pokreta stalnim pritiskom na celulit. Postupak ponavljate svaki dan po nekoliko minuta. I ne zaboravite, bez tjelovježbe i promjene loših prehrambenih navika nikakav anticelulitni tretman neće uroditi plodom.

Primjer postupka samostalne masaže drvenim valjkom: