Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA

Korejski pristup njezi kože - u čemu je tajna?

Objavljeno: 21.10.2019.
 

U sve većem broju korejskih turista koji u zadnje vrijeme preplavljuju grad Zagreb teško je ne primijetiti besprijekornu blistavu kožu korejskih žena. U čemu je tajna, pitate se?

Korejska beauty rutina počiva na dva postulata: temeljitom čišćenju i dubinskoj hidratizaciji kože. Postupak je to u koji Korejke pored novca ulažu i dosta vremena. Riječ je o slojevitom procesu koji često broji i po desetak koraka. Pa tako sve započinje dvostrukim čišćenjem uljnim čistaćima jer ulja uklanjaju nečistoću bez isušivanja kože. Nije na odmet potom kožu još jednom očistiti blagom pjenom. Eksfolijacija je također važan korak. Korejke svakodnevno provode piling ne bi li uklonile baš svaku mrtvu stanicu s površine kože. Možda vam se svakodnevni piling ipak čini preagresivnim postupkom? Znaju to i Korejke zato se fokusiraju samo na najproblematičnije dijelove, nikako ne na cijelu površinu kože. Slijede potom blagi, bezalkoholni tonici kao nezaobilazan most prema daljnoj njezi. 

  Phyto Wash Gel - blagi gel za čišćenje lica s aloe verom i pantenolom

Dolazimo tako do ključnog ili bolje rečeno esencijalnog elementa korejske rutine - esencijma. Esencije su srž korejske njege, hranjivi tekući koncentrati koji potiču obnovu stanica i čine kožu čvršćom, elastičnijom i blistavijom. Vitaminske ampule također su  inovativan preparat koji već jednom jedinom kapi ostvaruju moćan anti-age učinak. Ovdje valja spomenuti ogromna ulaganja u istraživanja i tehnologiju koja rezultiraju upravo ovakvim inovativnim proizvodima s velikim koncentracijama aktivnih sastojaka i mnogo većom učinkovitošću. 

Ne smijemo zaboraviti ni petominutnu masažu lica u svrhu poticanja cirkulacije i crne maske koje su već osvojile zapadno tržište. Stalni zahtjev korejske njega za hidratizacijom ostvaruje se kroz još jedan inovativan preparat. Radi se o emulziji, vrlo laganom tekućem ovlaživaču. Na sve to neposredno prije odlaska na spavanje Korejke nanose bogatu hranjivu kremu jer kao što smo već naučili - hidratizacije nikad dosta!

Znajući da zapadnjakinje u velikom broju još uvijek na spavanje odlaze s make up-om, a o optimalnoj hidratizaciji svoje kože rijetko da i pomisle, ova se rutina može činiti suviše radikalnom ili dugotrajnom. No korejskim ženama to je standard koji se prenosi iz generacije u genaraciju. Standard koji ih bogato nagrađuje kasnije u životu.

Phyto Moisturizing Skin - hrvatski proizvod inspiriran korejskom njegom kože