Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA
Ulje za masažu naranča 500 mL - AROMABELLA ULJA Aromabella ulja za masažu i njegu tijela 500 mLAROMABELLA MASSAGE OILSAromabella massage oils 500 ml cijena, prodaja, Hrvatska
Potiče raspoloženje i razbuđuje.
Cijena: 7,70 €
58,02 kn
 
Klub vjernosti bodovi: 5
 
komada
nedostupno
 

Aromabella ulje naranča kao bazu koristi suncokretovo ulje. Suncokretovo ulje je idealno za aroma-masaže jer ima izrazitu moć upijanja.

Aromabella ulje naranča sadrži citrusnu aromu naranče koja u trenutku raspršuje negativne misli i pesimizam te pomaže u podizanju energije. Masaža nakon napornog radnog dana našim Aromabella uljem naranča, opustiti će vas i osloboditi od stresa.

Aromabella ulje naranča prvenstveno je namijenjeno profesionalnoj upotrebi u kozmetičkim salonima i salonima za masažu, ali i kućnoj upotrebi u svrhu njege tijela.

*JESTE LI ZNALI ? – 8 stvari koje možda ne znate o narančama

Jedno stablo naranče na se bi može imati više od 60.000 cvijetova, ali samo 1% njih pretvori se u plod naranče.
Naranča je zimzeleno drvo visoko do 12 m koje u prosjeku daje plodove čak 100 godina. Godišnje u prosjeku daje oko 500 plodova, a može živjeti do 500 godina
Naranče potječu iz istočne Azije, otprilike 4000 godina p.n.e. Prenesene su, trgovačkim putnicima u Afriku, a do Rimskog Carstva dospjele su oko 200-te godine p.n.e.
Naranče su bogate beta karotenom, koji je poznat po jakom antioksidativnom učinku i štiti naše stanice od slobodnih radikala te preranog starenja.
U nekim kulturama stablo naranče simbol je braka i ljubavi, pa mladenke na vjenčanju često stavljaju cvijet naranče u kosu ili nose bukete cvijetova naranče. Cvijetovi su i česta dekoracija svadbenih torti.
Jedna naranča srednje veličine sadrži više vitamina C nego što je dnevna potreba odrasle osobe za tim vitaminom.
Naranča pripada biljnoj porodici Rutaceae, rodu Citrus po kojemu su svi koji pripadaju tom rodu dobili kolokvijalni naziv citrusi (limun, grejp, limeta, mandarina,…).
Riječ naranča dolazi iz prijevoda sa sanskrta, originalno naranga – što u prijevodu znači mirisna.