Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA
Newsletter

Bok! Drago nam je vidjeti te ovdje ❤️
Prijavi se na naš newsletter i budi u tijeku s novostima...
Obećajemo bez spama!

Što nudimo:
Mjesečne akcije
Secret promo
i još puno popusta

 
Smokvan - tekući pripravak od smokve i šljive - 150 mL - ZDRAVSTVENE TEGOBEProbavni sustavHEALTH PROBLEMSDigestive system cijena, prodaja, Hrvatska
za djecu, trudnice i osobe starije životne dobi
Cijena: 9,00 €
67,81 kn
 
Klub vjernosti bodovi: 6
 
komada
nedostupno

Pregledajte deklaraciju proizvoda:

Smokvan - tekući pripravak od smokve i šljive - deklaracija   (376.65 KB)
 

Usporena probava jedan je od najčešćih problema današnjice. Česti uzroci su: nepravilna prehrana, nedovoljno kretanje, te unošenje premale količine tekućine. Od usporene probave češće pate žene, trudnice, osobe starije životne dobi i dijabetičari.

Kod problema s usporenom probavom poželjno je uspostaviti normalan rad crijeva.

Smokvan® tekući pripravak od smokve i šljive preporučuje se djeci, trudnicama i osobama starije životne dobi.

Smokve su bogat izvor prehrambenih vlakana, a visok udio čine vlakna topljiva u vodi. Ta vrsta vlakana povoljno djeluje na regulaciju probave. Suhe smokve imaju trostruko veću količinu minerala magnezija od svježih smokava što doprinosi njihovom pozitivnom djelovanju na probavu. Magnezij je jedan od ključnih čimbenika koji organizam štiti od štetnog utjecaja psihičkog stresa.

Suhe šljive sadrže čak tri sastojka koji pridonose pravilnoj probavi:

  • visok udio netopljivih prehrambenih vlakana, koja su vjerojatno ključ prevencije zatvora. Netopljiva vlakna ne mogu se razgraditi u probavnom sustavu, pa u njemu ostaju, vežu na sebe vodu i čine stolicu voluminoznijom, što olakšava prolaz kroz crijevo.
  • sorbitol, prirodni šećer koji također ima sposobnost upijanja vode i na taj način pomaže u otklanjanju zatvora.
  • dihidroksifenil-izatin, tvar koja potiče kontrakcije crijeva, što je esencijalan proces za redovito pražnjenje crijeva.

Redovita probava osnova je vitalnosti i zdravlja. Problem neredovite probave odražava se nedovoljno učestalim, neredovitim i nepotpunim pražnjenjem crijeva. Uz to, nagomilavaju se štetni produkti probave, te razvijanju razni simptomi (nelagoda, osjećaj nadutosti, slabi apetit, umor, glavobolja).

Neki od uzroka neredovite probave mogu biti nedovoljno uzimanje tekućine, prehrana koja je zasnovana na “fast food” hrani i stoga siromašna dijetalnim vlaknima, nedostatak fizičke aktivnosti, uzimanje određenih lijekova, te jači stres.

Kako bi se održala normalna pokretljivost i rad crijeva, potrebno je voditi računa o čimbenicima na koje možemo utjecati vlastitim ponašanjem i navikama. Dakle, valja unositi dostatne količine prehrambenih vlakana, te redovito piti tekućinu.
 

Način primjene:
Primjena pomoću priložene dozirne čašice.
Djeca uzimaju 5 ml navečer.
Trudnice i dojilje uzimaju 15 ml navečer.
Odrasli uzimaju 15 do 30 ml navečer.

Smokvan® - tekući pripravak od smokve i šljive“ uzima se navečer kako bi tijekom noći djelovao i donio ugodno olakšanje slijedeće jutro.

Neredovita probava se može odraziti kao izostanak stolice i/ili nemogućnost ispražnjenja crijeva.

U ponudi se nalaze dva proizvoda koje svatko može izabrati, ovisno o vrsti tegoba.

Zbog blagog djelovanja, Smokvan® - tekući pripravak od smokve i šljive preporučuje se djeci, trudnicama i osobama starije životne dobi.

Smokvan® - tekući pripravak od smokve i sene jačeg je djelovanja, stoga je namijenjen odraslim osobama. 

 
Ovaj proizvod možete kupiti u više od 500 ljekarni!