Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA
Smokvan - tekući pripravak od smokve i sene - 150 mL - ZDRAVSTVENE TEGOBEProbavni sustavHEALTH PROBLEMSDigestive system cijena, prodaja, Hrvatska
sadrži list sene koji pomaže reguliranju probave kod odraslih osoba
Cijena: 9,00 €
67,81 kn
 
Klub vjernosti bodovi: 6
 
komada
nedostupno

Pregledajte deklaraciju proizvoda:

Smokvan - tekući pripravak od smokve i sene - deklarcija   (391.57 KB)
 

Usporena probava jedan je od najčešćih problema današnjice. Česti uzroci su: nepravilna prehrana, nedovoljno kretanje, te unošenje premale količine tekućine. Od usporene probave češće pate žene, trudnice, osobe starije životne dobi i dijabetičari. 

Kod problema s usporenom probavom poželjno je uspostaviti normalan rad crijeva. 

„Smokvan® - tekući pripravak od smokve i sene“ sadrži list sene koji pomaže reguliranju probave kod odraslih osoba.

Smokve su bogat izvor prehrambenih vlakana, a visok udio čine vlakna topljiva u vodi. Ta vrsta vlakana povoljno djeluje na probavu. Suhe smokve imaju trostruko veću količinu minerala magnezija od svježih smokava što doprinosi njihovom pozitivnom djelovanju na probavu. Magnezij je jedan od ključnih čimbenika koji organizam štiti od štetnog utjecaja psihičkog stresa.

Sena (lat. Cassia senna L.) je grmolika biljka s laksativnim svojstvima. Laksativni učinak sene temelji se na aktivnim tvarima - senozidima, i njihovim metabolitima. Senozidi stimuliraju kretnje crijeva, što rezultira pomicanjem sadržaja crijeva i pražnjenjem 6-12 sati nakon unošenja u organizam.  

Uzajamnim djelovanjem smokve i lista sene postiže se ubrzani prolaz sadržaja kroz crijeva, a pri tome je izbjegnuto nepoželjno nadraživanje i grčenje crijeva.

Plod komorača, eterično ulje paprene metvice i eterično ulje kima ublažavaju grčeve u probavnom traktu i smanjuju nadutost crijeva.

Primjena: pomoću priložene dozirne žličice. Odrasli uzimaju 1 dozirnu žličicu sirupa navečer.

Redovita probava osnova je vitalnosti i zdravlja. Problem neredovite probave odražava se nedovoljno učestalim, neredovitim i nepotpunim pražnjenjem crijeva. Uz to, nagomilavaju se štetni produkti probave, te razvijanju razni simptomi (nelagoda, osjećaj nadutosti, slabi apetit, umor, glavobolja).
Neki od uzroka neredovite probave mogu biti nedovoljno uzimanje tekućine, prehrana koja je zasnovana na “fast food” hrani i stoga siromašna dijetalnim vlaknima, nedostatak fizičke aktivnosti, uzimanje određenih lijekova, te jači stres.
Kako bi se održala normalna pokretljivost i rad crijeva, potrebno je voditi računa o čimbenicima na koje možemo utjecati vlastitim ponašanjem i navikama. Dakle, valja unositi dostatne količine prehrambenih vlakana, te redovito piti tekućinu.
„Smokvan® - tekući pripravak od smokve i sene“ uzima se navečer kako bi tijekom noći potaknuo prirodne probavne procese, te donio ugodno olakšanje slijedeće jutro.

Neredovita probava se može odraziti kao izostanak stolice i/ili nemogućnost ispražnjenja crijeva.

U ponudi se nalaze dva proizvoda koje svatko može izabrati, ovisno o vrsti tegoba.

Zbog blagog djelovanja, „Smokvan® - tekući pripravak od smokve i šljive“ preporučuje se djeci, trudnicama i osobama starije životne dobi.


„Smokvan® - tekući pripravak od smokve i sene“ jačeg je djelovanja, stoga je namijenjen odraslim osobama.

 
Ovaj proizvod možete kupiti u više od 500 ljekarni!