Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA
Phyto krema protiv starenja kože 50 mL - PRIRODNA KOZMETIKAPhyto cream kozmetikaNATURAL COSMETICSPhyto cosmetics cijena, prodaja, Hrvatska
bogata hranjiva krema za mladenački izgled i sprječavanje nastanka bora
Cijena: 40,35 €
304,02 kn
 
Klub vjernosti bodovi: 30
 
komada
nedostupno
 

Phyto krema protiv bora bogata je hranjiva krema, održava mladenački izgled i sprječava nastajanje bora. Sadrži visokokvalitetna ulja badema i kikirikija uz dodatak elastina, kolagena, hijaluronske kiseline i vitamina A i E.

Bademovo ulje bogato je biljnim bjelančevinama, vitaminima A, B1, B2, B6 i vitaminom E. Njegova primjena je univerzalna, a dobrobiti bademovog ulja poznate su još od antičkih vremena. Sadrži sve tri vrste esencijalnih masnih kiselina (omega-3, omega-6 i omega-9). Bademovo ulje je hipoalergeno i može se koristiti za njegu dječje kože, dubinski vlaži i hrani kožu, smiruje upale. Ima sposobnost vlaženja kože te tako usporava starenje, održava kožu mekom i glatkom. Lako prodire u kožu i čini ju svilenkasto mekom.

Kikirikijevo ulje jedan je od izvora koenzima Q10 i bogato je vitaminom E, pogodno je za njegu svih tipova kože. Koenzim Q10 tvar je koju prirodno nalazimo u svim tjelesnim stanicama i jedan je od snažnijih antioksidansa. On ima presudnu ulogu u proizvodnji energije u svakoj stanici našeg tijela i to ga čini neophodnim za održavanje svih bioloških procesa. Kod mlađih osoba prirodno se sintetizira dovoljna količina koenzima Q10, ali organizam gubi sposobnost sinteze nakon 30-tih godina. Kod osoba starijih od 50 godina ta je sposobnost čak 60% manja nego kod osobe od 20 godina. Kao snažan antioksidans koenzim Q10 sudjeluje u zaštiti organizma od slobodnih radikala, molekula koje dovode do destrukcije i starenja stanica, tkiva i posljedično organizma u cjelini. Koenzim Q10 djeluje zajedno i sa drugim antioksidansima unutar stanice i na razini stanične membrane.

Hijaluronska kiselina sastavni je dio kože, koža ju proizvodi sama putem stanica vezivnog tkiva. Jako navlači vlagu, jedan je od najbolji humektansa i djeluje kao molekularna spužva – veže vodu, protein i mukopolisaharide, povećava svoj volumen i puni kožu iznutra prema van. Koži dubinski vraća vlagu, stanice kože štiti od isušivanja pa tako i od prekovremenog starenja. Neizbježan je sastojak u proizvodima protiv starenja i protiv bora, koži pruža glatkoću i omekšava ju te sprječava pojavu bora.

Kolagen je iznimno važan nitasti protein koji je sastavni dio vezivnog tkiva. Koži osigurava elastičnost i čvrstoću. Kako starimo, proizvodnja kolagena u našim stanicama se smanjuje, koža postaje opuštenija i dolazi do nastanka bora. Proizvodi koji sadrže kolagen prodiru dubinski u kožu gdje kolagen dalje prodire u bore, zaglađuje ih, vraća elastičnost kože i ojačava joj strukturu. 

Elastin je vlaknasti protein koji uz kolagen poboljšava tonus kože. Čini kožu gipkom i punom. Gubitak elastina s godinama dovodi do opuštanja kože, ona postaje mlohava i nastaju bore. Phyto krema protiv bora nadoknađuje dio izgubljenog elastina i  dodatno učvršćuje kožu.

Vitamin E moćan je antioksidans, izrazito je učinkovit u borbi protiv slobodnih radikala koji nastaju kao posljedica oksidativnog stresa ili izlaganja UV zračenju. Upravo su slobodni radikali jedan od glavnih uzročnika starenja kože što vitamin E čini neizbježnim sastojkom u anti-age rutini njege lica. Neutralizira učinak UV zračenja na proteine i lipide kože, potiče regeneraciju stanica, umanjuje ožiljke i doprinosi smanjenju crvenila kože.

Vitamin A je prirodan UV-filter – štiti kožu od UV-zraka kojima smo izloženi svakodnevno. Djeluje antioksidativno i ima izražen anti-age učinak. Doprinosi održavanju gipkosti, glatkoće i mekoće kože te smanjuje vjerojatnost nastanka akni.

Phyto krema protiv bora preporučuje se za njegu svih tipova zrele kože, kao i svima koji žele početi s anti-age rutinom njege lica. Iznimno je hranjiva, bogate teksture i nadoknadit će vlagu koja koži nedostaje i spriječit daljni gubitak vlage. Snažni antioksidansi zaštitit će kožu od slobodnih radikala i propadanja stanica i znatno pridonose pomlađivanju kože.

Jedan od glavnim uzročnika starenja kože je fotostarenje. Opće je poznato da je dugotrajno izlaganje sunčevu svjetlu najvažniji čimbenik u preranom starenju kože. Pojam fotostarenje označava niz kroničnih promjena na koži dugotrajno izloženoj sunčevu svjetlu. Jakost promjena na koži vezanih za fotostarenje razlikuje se među pojedincima. Upravo ta činjenica upućuje i na važnost nasljednih razlika u osjetljivosti kože i njezinim reparacijskim mogućnostima. Za dobru očuvanost kože i mladenački izgled uz genetiku važne su i navike i način života, stil odijevanja, zanimanje kao i primjena fotozaštitnih sredstava. Važno je koristiti odgovarajuću SPF zaštitu svakog dana, a kada je UV indeks viši dodatno zaštitite lice šeširom.

Ne zaboravite piti dovoljnu količinu vode i hraniti se uravnoteženo i zdravo. Fizička aktivnost utječe na kožu povećavajući protok krvi kroz kožu, donoseći kisik i hranjive tvari. Oksigenirana krv pomaže odstranjenju toksina i ostalih zagađenja nastalih metabolizmom, a koja se nakupljaju te oštećuju kožu i vezivno tkivo. 

Jablanska ulica 16, 10000 Zagreb