Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA
Dora piling maska 500 ml - PREPARATI ZA KOZMETIČKE TRETMANEDora kozmetikaPRODUCTS FOR BEAUTY TREATMENTS cijena, prodaja, Hrvatska
maska za oporavak i osvježenje kože
Cijena: 14,95 €
112,64 kn
 
Klub vjernosti bodovi: 11
 
komada
nedostupno
 

Dora Piling maska 

maska s  glinama

za njegu i čišćenje masne i nečiste kože,

za oporavak i osvježenje zrele kože.

aktivne tvari: cink oksid - kamfor - bijela glina - vulkanska glina

Cinkov oksid ima blago stežuće i antiseptičko djelovanje. Kamfor pojačava cirkulaciju krvi, proširuje kožne pore, što ubrzava izlučivanje produkata izmjene tvari (metabolizam), dok bijela i vulkanska glina upijaju nečistoće i odumrli epitel. Zbog sadržaja gline ova je maska izgledom tamnije boje. Uslijed poboljšane cirkulacije poboljšana je i "prehrana" kože. 

Djelovanje:

Dora Piling maska uzrokuje jači priljev krvi (hiperemiju) i omekšavanje rožnatog sloja kože, pa se preporučuje za kožu koja pokazuje znakove starenja. Zahvaljujući dobroj prokrvljenosti, aktivne tvari mogu dublje prodrijeti u koži što je bitno u tretmanu kože kojoj je potrebna revitalizacija (oporavak).

Način primjene:

Maska se nanese na suhu i očišćenu kožu u jednoličnom sloju, debljine 2-3 mm. Ostavi se djelovati 15-20 minuta. Za to vrijeme glina, koju sadrži maska, veže vodu i uzrokuje  sušenje maske na licu. Nakon perioda djelovanja (15-20 min.) maska se skida trljanjem odljuštenih suhih komadića maske čime se postiže da uklopljene anorganske čestice skinu odumrli sloj epidermisa. Time se postiže i piliranje kože. Lice se može dodatno isprati toplom vodom ili pomoću vlažne vate. Nakon otklanjanja maske, zamijećuje se turgor (napetost) i pojačanja hiperemija tkiva, pa koža djeluje glatko i punašno.

Maska se skida s kože vodom ili biljnim tonikom za čišćenje (Dora tonik). U slučaju nečiste i aknaste kože, nakon maske se nanese Phyto krema protiv akni.