Uvjeti kupovine

Kako kupiti proizvod on-line
Odaberite proizvod koji vam odgovara i pritisnite zelenu ikonicu Kupi ispod slike proizvoda. Klikom na nju proizvod je prebačen u vašu košaricu. U vašoj košarici možete mijenjati količinu proizvoda, te obrisati proizvod ukoliko ga ipak ne želite kupiti. Pregled košarice možete izvršiti klikom na ikonicu Košarica u lijevom uglu stranice.

Pregled vaše košarice je ujedno i prvi korak izrade narudžbe. Kada ste odabrali sve proizvode koji vas interesiraju, u tri sljedeća koraka birate adresu dostave, te plaćanje i potvrdu narudžbe.

Ako trebate pomoć pri izradi narudžbe, slobodno nas kontaktirajte na 01 2342 083 radnim danom od 9:00 do 16:00 ili e-mailom na herbalaboratorij1@gmail.com.

OIB tvrtke Herba laboratorij je 18572428492

NARUČIVANJE 
Roba se naručuje elektronskim obrascem. Potrebno je popuniti obrasce s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda, te ćemo Vas elektronskom poštom obavijestiti o izvršenoj narudžbi.
Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na Vašu e-mail adresu.

Sve cijene su izražene u EUR. PDV je uključen u cijenu.

PRIVATNOST
Herba Laboratorij d.o.o. jamči da osobni podaci kupaca neće biti dani na uvid i uporabu trećim osobama bez prethodne izričite privole kupaca. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

 

Uvjeti kupovine

1. Opće odredbe uvjeta prodaje

Pružatelj usluge internet prodaje putem Herba laboratorij web shopa je tvrtka Herba Laboratorij d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge (u daljnjem tekstu Herba laboratorij d.o.o.), Anina I 5, 10 000 Zagreb Hrvatska, OIB: 18572428492. Krajni korisnik je posjetitelj ovih stranica a kupac je posjetitelj stranica koji popuni elektronsku narudžbu te izvrši plaćanje putem kreditne kartice, pouzećem prilikom preuzimanja pošiljke ili opće uplatnice/virmana/internet bankarstva.

Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik/Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Herba laboratorij web shopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Herba laboratorij d.o.o., smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama.

Herba laboratorij d.o.o. pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Herba laboratorij d.o.o. pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Korištenje usluga Herba laboratorij web shopa odobrava se punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Herba laboratorij web shopa od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Herba laboratorij d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Herba laboratorij d.o.o. se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na herba-laboratorij.hr. Herba laboratorij d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

NAPOMENA:

Slike proizvoda na herba-laboratorij.hr su ilustrativne prirode. Slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici herba-laboratorij.hr ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove. Herba laboratorij d.o.o. će nastojati na web stranicama herba-laboratorij.hr objavljivati točne i aktualne podatke ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

 

2. Uvjeti prodaje

I) SKLAPANJE I RASKID UGOVORA O PRODAJI

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Herba laboratorij d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Herba laboratorij d.o.o. a prema uvjetima prodaje navedenima u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Herba laboratorij web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade - cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Herba laboratorij d.o.o. na način da popuni elektronsku narudžbu te izvrši plaćanje putem kreditne kartice/opće uplatnice/virmana/internet bankarstva ili pouzećem.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Herba laboratorij d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje slanje narudžbe i plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Herba laboratorij d.o.o. i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Roba za koju raskida ugovor treba biti neoštećena i nekorištena, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Povrat treba biti unaprijed dogovoren a trošak povrata odnosno dostave snosi kupac. Robu je potrebno poslati na adresu Jablanska 16, 10000 Zagreb sa naznakom Web shop povrat robe i priložiti napisani razlog povrata.

Uz robu koja udovoljava povratu uplaćenih novčanih sredstava, obavezno treba biti priložen jamstveni list, kopija računa te Obrazac za jednostrani raskid ugovora. Također, u slučaju da je vraćena roba naručena uz besplatnu dostavu, povrat sredstava će biti umanjen za troškove dostave koji su bili važeći u datom trenutku.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Herba laboratorij d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na herbalaboratorij1@gmail.com, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte i broj narudžbe, a može koristiti i navedeni pisani Obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati na herbalaboratorij1@gmail.com, u kojem će mu slučaju Herba laboratorij d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, ali umanjen za troškove dostave koji su bili važeći u datom trenutku, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Herba laboratorij d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca biti će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. Povrat novca Herba laboratorij d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena i provjereno da nema oštećenja nastalih nakon što je roba predana u posjed korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Herba laboratorij d.o.o. iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Herba laboratorij d.o.o. o jednostranom raskidu Ugovora.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

ako mu je usluga u potpunosti ispunjena a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena
ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje a bila je otpečaćena nakon dostave
ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

 

Herba laboratorij zadržava pravo na otkazivanje narudžbe ako robu ne može isporučiti jer nije dostupna (roba je rasprodana ili je ponuda povučena) odnosno ako nikako ne može isporučiti robu u dogovorenom roku ili po dogovorenoj cijeni i/ili ako bi isporuka robe stvorila nerazmjerne poteškoće i nerazmjerne troškove s obzirom na vrijednost naručene robe. Obavijestit ćemo vas o otkazivanju putem telefona ili e-pošte bez odgađanja. Ako ste platili kupovnu u cjelosti ili dio iznosa, vratit ćemo vam uplaćeni iznos u roku od 14 dana na račun koji ste ranije koristili za plaćanje, osim ako nije dogovoreno drugačije.

 

II) UVJETI I POSTUPAK KUPNJE

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostaviti će se na adresu elektroničke pošte kupca navedene u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u Eurima (EUR). U sve cijene je uračunat PDV. 

Herba laboratorij se ograđuje od očitih grešaka koje se mogu dogoditi na Herba laboratorij web shopu i to da proizvod nije dostupan ili je krivo iskazana cijena proizvoda te u tom slučaju zadržava pravo informiranja kupca o dostupnosti proizvoda odnosno cijeni proizvoda komunikacijom putem telefona ili e-pošte i to prije obrade i slanja narudžbe kupcu.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte ili nije u potpunosti dovršio svoju narudžbu. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira.