SUHO ČETKANJE - prirodni tretman detoksikacije

Suho četkanje (engl.dry brushing), drevna metoda detoksikacije tijela svoj je povratak doživjela posljednih godina, ponajviše zaslugom brojnih poznatih i slavnih koji ne mogu dovoljno nahvaliti ovu prirodnu tehniku čišćenja ne samo kože već i čitavog organizma. Pa tako Gwyneth Paltrow prakticira suho četkanje svaku večer prije spavanja, dok se Miranda Kerr kune u učinkovitost ovog tretmana kod reduciranja celulita.

No nije ovdje riječ samo o celebrity trendu. Metoda suhog četkanja svoj izvor ima u Ayurvedi, tisućama godina staroj indijskoj medicini koja upravo danas pokazuje veliki potencijal kao komplementarna disciplina zapadnoj suvremenoj medicini. Koža kao najveći organ tijela ujedno je i ogledalo njegovog zdravlja. Koža apsorbira gotovo 70% onoga što na nju nanosima, bilo da se radi o kozmetičkim i higijenskim proizvodima koje svakodnevno koristimo ili toksinima koji u kožu dopiru iz okoliša. Na sreću, koža također ima veliku sposobnost izbacivanja toksina iz organizma. Suho četkanje potpuno je prirodna i blaga metoda detoksikacije. U tome i jest njezina velika dobrobit, prirodno izbacivanje toksina bez narušavanja ravnoteže  organizma.

Suho četkanje spoj je eksfolijacije i masaže kojom se uklanjaju mrtve stanice s površine kože i potiče njezina revitalizacija. Četkanje stimulira cirkulaciju krvi i limfnog sustava što pozitivno utječe na cjelokupan imunološki sustav. Također pomaže u otklanjanju celulita te poboljšava tonus i elastičnost kože.

Zavirite u našu trgovinu kako biste pronašli sve potrebne informacije!

 
Vezani proizvodi: