Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA

Koju vrstu pilinga odabrati ?

Pitaš li se često koji piling je najbolji za tvoju kožu ?

Ima nekoliko vrsti pilinga ovisno o sredstvu koje se odabere za tu namjenu.

Želiš li potpuno prirodan piling bez ikakvih kemikalija odaberi mehanički piling koji se još naziva "suho četkanje". U tu svrhu možeš odabrati četku od prirodnih životinjskih dlaka. Suhim četkanjem uklonit ćeš odumrle stanice kože i omogućiti mladim stanicama da izbiju na površinu kože zbog čega će ona izgledati svjetlije i sjajnije.

Za blažu vrstu kemijskog pilinga možeš isprobati masku sa glinama iz Dora kozmetike. Gline su mineralnog porijekla i upijaju masnoću, nečistoće i odumrle stanice sa površine kože te tako rade piling.

Kemijski piling se preporučuje raditi u zimskim mjesecima i u tu svrhu možeš odabrati između glikolne, mandelične ili azelaične kiseline ovisno o tome želiš li se riješiti akni, izbijeliti kožu, riješiti ožiljke od prištića ili fleke te općenito poboljšati izgled kože.

Evo i brzi prikaz razlike među kiselinama a detljnije informacije možeš pronaći na linku

Kozmetičke kiseline (herba-laboratorij.hr)

Ukoliko imaš problema s prištićima te iz tog razloga želiš napraviti piling i očistiti lice najbolji odabir je Azelaična kiselina jer djeluje antimikrobno i čisti pore od bakterija. Smanjuje uplatu pa su prištići manje vidljivi, smanjenog crvenila i manje nadraženi. Ova kiselina smanjuje ožiljke od prištića jer potiče stvaranje novih satnica kože pa se koža brže oporavlja. Preporuča se koristiti samo tijekom hladnijih mjeseci kada nismo toliko izloženi direktnom suncu. 

Ako želiš kemijski piling koji možeš provoditi tijekom cijele godine (ljeti i zimi) odaberi Mandeličnu kiselinu jer je ona najblažeg djelovanja i može se koristiti tijekom cijele godine. Ova kiselina djeluje trojako: potiče stvaranje kolagena i tako ublažava bore, smanjuje lučenje sebuma i tako smanjuje nastajanje prištića, izbjeljuje tamne mrlje na koži.

Glikolna kiselina daje jaki piling te ju možeš koristiti u anti-age tretmanima za pomlađivanje zrele kože i obnovu sivkaste i nežive kože te za obnavljanje kože kod ožiljaka i oštećene kože. Preporuča se koristiti samo tijekom hladnijih mjeseci kada nismo toliko izloženi direktnom suncu i to jednom mjesečno.

Ugodan i učinkovit piling želi ti Aromabella!