Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA

Suho četkanje - drevnom metodom do zdrave kože

Objavljeno: 28.09.2019.
 

Suho četkanje (engl.dry brushing), drevna metoda detoksikacije tijela svoj je povratak doživjela posljednih godina, ponajviše zaslugom brojnih poznatih i slavnih koji ne mogu dovoljno nahvaliti ovu prirodnu tehniku čišćenja ne samo kože već i čitavog organizma. Pa tako Gwyneth Paltrow prakticira suho četkanje svaku večer prije spavanja, dok se Miranda Kerr kune u učinkovitost ovog tretmana kod reduciranja celulita.

No nije ovdje riječ samo o celebrity trendu. Metoda suhog četkanja svoj izvor ima u Ayurvedi, tisućama godina staroj indijskoj medicini koja upravo danas pokazuje veliki potencijal kao komplementarna disciplina zapadnoj suvremenoj medicini. Koža kao najveći organ tijela ujedno je i ogledalo njegovog zdravlja. Koža apsorbira gotovo 70% onoga što na nju nanosima, bilo da se radi o kozmetičkim i higijenskim proizvodima koje svakodnevno koristimo ili toksinima koji u kožu dopiru iz okoliša. Na sreću, koža također ima veliku sposobnost izbacivanja toksina iz organizma. Suho četkanje potpuno je prirodna i blaga metoda detoksikacije. U tome i jest njezina velika dobrobit, prirodno izbacivanje toksina bez narušavanja ravnoteže  organizma.

Suho četkanje spoj je eksfolijacije masaže kojom se uklanjaju mrtve stanice s površine kože i potiče njezina revitalizacija. Četkanje stimulira cirkulaciju krvi i limfnog sustava što pozitivno utječe na cjelokupan imunološki sustav. Također pomaže u otklanjanju celulita te poboljšava tonus i elastičnost kože.

KAKO SE PROVODI SUHO ČETKANJE TIJELA?

Suho četkanje najbolje je provoditi jednom dnevno. Sve što vam je porebno je nekoliko minuta vremena i četka od prirodnih vlakana. Nakon četkanja poželjno je tuširanje zbog uklanjanja mrtvih stanica kože.

1.Površina kože koju tretirate mora biti čista, potpuno suha, bez oštećenja ili iritacija.

2. Započnite sa stopalima i kružnim pokretima četkajte prema bedrima i kukovima.

3. Četkajte od dlanova prema laktovima s posebnom pažnjom na gruba područja

4. Nastavite četkati trbuh, pa preko prsa prema srcu.

5. Od gležnjeva preko listova, četkajte prema gore do lumbalnog dijela leđa

6. Ne četkajte više od 6 minuta