Registracija       Prijava
 
 
KOŠARICA JE PRAZNA

Mokraćni sustav

Objavljeno: 19.04.2019.
 

Naš organizam, kako radi, izlučuje nekoliko vrsta štetnih tvari, koje je potrebno na neki način izbaciti iz organizma. To su primjerice znoj, ugljični dioksid, izmet te urin (mokraća). Urin ili mokraća, koju proizvode bubrezi, sadrži više otpadnih tvari štetnih za organizam, poput soli i raznih toksina. Oni završavaju u krvi, a zatim bubrezi i mokraćni sustav filtriraju i uklanjaju te otpadne tvari iz krvi. Kada nam bubrezi nepravilno funkcioniraju, te se štetne tvari mogu zadržati u organizmu i dovesti do nekih po zdravlje opasnih stanja. Mokraćni sustav se sastoji od dva bubrega, dva mokraćovoda, mokraćni mjehur i mokraćna cijev. Osim što pročišćavaju krv od štetnih i nepotrebnih sastojaka, bubrezi održavaju stalnu razinu vode i soli u tijelu.

 

Različiti mikroorganizmi mogu uzrokovati upale mokraćnih puteva ili bubrega, a ukoliko se ovakva stanja ne tretiraju, mogu dovesti do težih stanja, poput oštećenja i poremećaja u radu bubrega i mokraćnih puteva. Upale mokraćnih puteva znaju se konstantno ponavljati, a veoma su učestale kod starijih dobnih skupina te kod trudnica. Nakon upala dišnog sustava, ovo su najčešće vrste upala!

Kada obavljamo tipičan sistematski pregled kod liječnika, vrlo često obavljamo i pregled urina. Ukoliko se utvrdi povišena razina bakterija u urinu, potrebno je takvo stanje tretirati.

Osim toga, potrebno je piti dovoljno tekućine, jer je ona nužna našem organizmu kako bi pravilno radio i izbacivao sve štetne tvari. Ne postoji točno određena količina vode koju biste dnevno trebali popiti, ali konzumirajte minimalno litru do dvije dnevno. Povećajte unos vode ako se češće bavite tjelesnom aktivnošću, ako puno hodate ili redovito vježbate. Nadalje, idite mokriti redovito i na vrijeme. Ne preporuča se zadržavanje urina u organizmu, jer to vrlo lako dovodi do upala mokraćnih puteva. Isto tako, važno je redovito održavanje higijene tijela. Što se tiče prehrane, preporuča se konzumacija velike količine voća i povrća, budući da voće i povrće pomaže u održavanju zdravlja svakog tjelesnog sustava, pa tako i mokraćnog. Osim voća i povrća, preporuča se izbjegavanje hrane s visokim udjelom soli, budući da ista smanjuje količinu vode u tijelu i opterećuje rad bubrega i mokraćnog sustava.

Urinarne infekcije nisu spolno prenosive bolesti, već je riječ o bakterijskim infekcijama urinarnog trakta. Prema nekim istraživanjima, veća je vjerojatnost da će se upale mokraćnih puteva javiti u slučaju spolnog odnosa. Potrebno je dobro obratiti pažnju na osobnu higijenu prije i poslije spolnog odnosa te izbjegavati kupanje u kadi -  umjesto toga se tuširati.

Znakovi koji bi mogli ukazivati na problem u radu mokraćnog sustava jesu učestali podražaji na mokrenje i to manjih količina urina. Mokrenje je često otežano i bolno, a popratno se bol može širiti sve do pubične kosti.

Sinekolin je prirodan pripravak koji poboljšava zdravlje mokraćnog sustava te Vas rješava bakterija u urinu – riješite se problema peckanja, bolnog mokrenja i sličnog. Sinekolin se može uzimati i u obliku kapi ili kapsula, a oba oblika su jednako efikasna i primjerena svima kojima su namijenjeni.