Sprej za suho pranje i higijenu ruku 20ml - maske / dezinfekcija / viziri / pregrada za stol/pultFace masks and sanitizers cijena, prodaja, Hrvatska
s eteričnim uljima čajevca, metvice, ružmarina, klinčića i eukaliptusa
Cijena: 25,00 kn
 
komada
nedostupno
 

Neka od najmoćnijih eteričnnih ulja protiv virusa su:

ČAJEVAC (Melaleuca alternifolia)

Djelovanje jednog od najsnažnijih antimikrobnih eteričnih ulja dokazano je mnogobrojnim istraživanjima. 

EUKALIPTUS (Eucalyptus globulus)

Jedno od najsnažnijih antivirusnih eteričnih ulja, eukaliptus štiti od virusa koje zaražene osobe kašljanjem ili kihanjem ispuštaju u zrak. A. Thoidpour i suradnici proveli su u Iranu studiju o antibakterijskom djelovanju dvaju eteričnih ulja na MRSA bakteriju:“Rezultati su pokazali da oba ulja [eukaliptus i timijan] posjeduju određenu antibakterijsku aktivnost protiv Gram-pozitivnih i Gram-negativnih bakterija. […] Ovi rezultati podržavaju postojeće studije […] i predlažu dodatnu opciju u liječenju MRSA infekcija.”

KLINČIĆ (Eugenia caryophyllata)

Njegovo snažno protuvirusno i protubakterijsko djelovanje dobro je poznato u aromaterapiji, a dokazali su ga A.R. Ramanoelina i suradnici s Pasterovog instituta u Madagaskaru kada su proveli istraživanje o antibakterijskom djelovanju eteričnih ulja madagaskarskih biljaka: “Rezultati su pokazali da [je] ulje […] klinčića osobito učinkovito sa velikim spektrom djelovanja.”

METVICA PAPRENA (Mentha x piperita L.)

Virucidno djelovanje eteričnog ulja paprene metvice na virus Herpes simplex tip1 i tip2 dokazali su A. Schuhmacher i suradnici na Heidelberškom sveučilištu u Njemačkoj: “…nakon 3 sata inkubacije virusa herpes simplex uljem paprene metvice demonstrirano je 99%-tno antivirusno djelovanje. […] Uzevši u obzir lipofilno svojstvo ulja koje mu omogućuje da prodre u kožu, eterično ulje paprene metvice se može koristiti za topikalnu terapeutsku primjenu kao virucidni agent kod ponavljanih infekcija herpesa.”

RUŽMARIN (Rosmarinus officinalis L.)

Antimikrobno djelovanje ružmarina dokazali su J.V. Larrondo i suradnici na Odjelu veterinarske znanosti Sveučilišta u Barceloni: “Bakterije, nitaste gljivice i kvasci izloženi su djelovanju esencije lavande, […] i ružmarina. Sve […] esencije pokazale su sličnu razinu aktivnosti protiv testiranih mikroorganizama.”

 

Iskoristite ljekovitost prirode kao podršku zdravlju i zaštiti od virusa i zaraza! Odaberite neke od najmoćnijih eteričnih ulja s potvrđenim djelovanjem protiv virusa, gljivica, bakterija.

Pomaže održavati optimalnu higijenu ruku, što je važno kod samozaštite od infekcija bakterijskog i virusnog izvora.

Stane u džep, torbicu, pretinac u automobilu, ladicu i školsku torbu. Korisno na javnim mjestima, pri društvenim kontaktima, u vrtu i parku, na radnom mjestu, automobilu, na putovanju, u školi, na izletu, u šetnji s djecom i kod bavljenja s životinjama.

Sprej sadrži vodu, glicerin, eterična ulja metvice, čajevca, ružmarina, eukaliptusa i klinčića, sredstvo za ugušćivanje.

Sprej ne sadrži alkohol i ne isušuje kožu. Ne ostavlja tragove.

Sprej nasprejati na dlanove i protrljati ruke. Ostaviti da se osuši na zraku. Ne ispirati.