Rogač

Rogač

Rogač se koristi u ljudskoj prehrani već više od 4000 godina, a najvjerojatnije je upravo rogač bio hrana iz biblijskih vremena. Smatra se da se njime hranio Ivan Krstitelj.

Često se koristi kao zamjena za kakao i kavu, jer ne sadrži kofein i teobromin. Također je ukusna i zdrava alternativa čokoladi zbog svoje prirodne slatkoće.

Rogač je u dijetoterapiji 1941 god. počeo koristiti španjolski liječnik Ramos, jer je uvidio da djeca koja se hrane rogačem rijetko imaju probavne probleme. Rogač sadrži visok udio vlakana te zbog toga podupire vrlo dobar sastav crijevnih bakterija. Stolica se formira ubrzo nakon konzumiranja rogača.

Izvor : Josip Gelenčir, Jasenka Gelenčir : Atlas ljekovitog bilja, 1991., Izdavač : Prosvjeta d.o.o., Zagreb

 
 
Povratak na "Upoznajmo prirodu"